marți, 22 iunie 2010

Premii de la Pansy si Flori
















































































Le-am primit in dar cu ceva timp in urma dar din cauza programului meu foarte incarcat in ultima vreme,abea,abea am reusit sa le afisez.
Imi cer mii de scuze Panselutei (Pansy & Leo Flori)

vineri, 11 iunie 2010

Tofu ankake

Photobucket
178 Kcal

Aveti nevoie de 200 gr tofu(momen)carne de porc 100 gr, 1/2-ceapa ,morcov-20 gr,takenoko fiert(bambus)-20gr,ciuperci-60 gr,(poate sa fie o combinatie de ciuperci)ulei de susan-1tsp.
Pentru sos aveti nevoie de:2 cani dashi,mirin,soy sos cate 2tsp,sare piper dupa gust.katakuriko-2tsp dizolvata in putina apa pt a ingrosa sosul.
Toful se pune la scurs ntr-un servet de bucatarie si se pune la microunde pt 3 minute.
Se caleste carnea iar cand aceasta isi schimba culoarea adaugati ceapa si celelalte legume.Se adauga cele doua cani de dashi si asezonati cu mirin,soy sos sare piper si uleiul de susan.la urma se toarna katakuriko amestecand incet.
se pune o bucata de tofu(1/2) intr-o farfurie si se adauga un polonic zdravan din sosul de legume.Se serveste cald!

joi, 3 iunie 2010

Painici cu mere si scortisoara

Photobucket

Reteta asta o am de la Draga de Gabriela(Bucataria Gabrielei) caruia ii multumesc mult .
aveti nevoie de 250 Gr faina,25 grame zahar.2 gr sare,5gr drojdie deshidratata,30 gr unt fara sare,1ou si 120 ml lapte.
Pentru umplutura am folosit 2 mere,2 linguri de zahar,olingura suc de lamaie si amestec de fructe confiate+scortisoara.

Am pus toate ingredientele in masina de paine si intre timp am preparat umplutura.
Am curatat merele si le-am taiat cum vedeti in imaginea de jos .Le-am lasat pt cateva secunde intr-o apa cu sare pt a nu oxida dupa care le-am scurs bine.Am adaugat peste ele 2 linguri de zahar si sucul de lamaie dupa care le-am pus la microunde 600w pt 6 minute, dupa ce au fost gata le-am scurs bine de zeama lasata si cand s-au racit am adaugat fructele confiate si scortisoara.
Photobucket

Cand aluatul este gata,l-am impartit in 10 parti egale dupa care am format niste discuri in care am pus cate o lingura din compozitia de mar.Am adunat colturile si le-am pus in forme .

Photobucket

Le-am mai lasat la crescut pt 15-20 minute ,le-am uns cu ou si am infipt cite-o codita din stixuri si frunzulite din almond.



Photobucket
Am copt la 180C pt aproximativ 20 minute.Au fost delicioase.Multumesc Gabriela!

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...