joi, 16 aprilie 2009

Nan

Photobucket

Faina calitate superioara-300gr
Sare-5gr
Drojdie uscata-4gr
Zahar-2 linguri
Lapte-100ml
Ou-1buc
Apa calduta-50ml
Oliv oil-1 lingura
Unt-putin

Se cerne faina.Se pun celelalte ingrediente si se framanta ,bine ,bine cel putin 20 de minute.Se lasa la crescut .La urma se imparte totul in 6 sau mai multe mingiute,si se mai lasa pt 5 minute sa se odihneasca.Se ia fiecare mingiuta in parte si se intinde cu sucitorul(facalet)in forma triunghiulara.Se coc intr-o tigaie de preferinta teflonata pt a nu se lipi.Se unge tigaia cu putin unt si se ia surplusul cu un servetel de bucatarie,se adauga cate o bucata sau doua,in functie de marimea tigaii si se acopera cu un capac,cand s-au rumenit ,se intorc si pe cealalta parte....cred ca dureaza cam 2 min pe fiecare parte la foc potrivit.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...