miercuri, 4 august 2010

Samon la tigaie pe pat de legume

Photobucket

Photobucket
O reteta delicioasa usor de preparat si foarte sanatoasa!O recomand pentru oricine este la regim sau vrea sa aiba un stil de viata sanatos .

Aveti nevoie de 3 buc samon o ceapa mare, cateva capere si o tulpina de telina cu frunze cu tot.Sucul de la o jumatate de lamaie,sare,piper dupa gust si putina faina pt a pudra pestele usor inainte de al pune la copt.
Mai aveti nevoie de 2 linguri de vin alb,1 lingura ulei de masline.

Pestele se sterge bine de surplusul de apa cu ajutorul unui paper towel.Se sareaza si se pipereaza pestele dupa care se pudreaza usor cu faina.(stratul de faina nu trebuie sa fie gros,scuturati surplusul daca este nevoie)
Se incinge o tigaie(de preferinta una teflonata) si se adauga Samonul cu in tigaie (cu partea exterioara in jos) se caleste la foc mediu pana capata o culoare frumos araamie dupa care se intoarce invers.
Cand Pestele este gata copt se scoate din tigae pe un platou si se tine a cald.
Se pune ceapa si tulpina de la telina, fara frunze,toate taiate solzisori in tigaia unde ati copt pestele si deasupra pundeti bucatile de samon .Se adauga uleiul de masline si vinul.Se acopera tigaia cu un capac si se coace totul timp de 10 minute.
LA sfarsit se adauga caperele si frunzele de la telina tocate marunt si la urma sucul de lamaie dupa care opriti focul.Se serveste cald.

4 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

buna reteta:)

Blueeyes spunea...

este foarte usor de preparat ....si gustoasa.
Multumesc pt vizita!

pansy spunea...

am sa fac reteta ta cu pastrav ca asta am cumparat azi

Blueeyes spunea...

Abea astept sa-mi spui parerea...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...