luni, 28 septembrie 2009

Tori Nabe ( Chicken one pot dishes)

Photobucket



Photobucket
O data cu venirea sezonului rece ,vine impreuna cu acest pot dish care mi imi place nespus de mult.El se poate prepara in fel si chip,cu peste,pui,vita sau carne de porc,mereu in frunte.
imi mai place foarte tare deoarece nu trebuie sa stau in bucatarie mai mult decat imi ia sa spal legumele si sa le pun in nabe.In concluzie,iarna cand nu am chef sa fac cine stie ce mancare,trantesc o nabe si toata lumea-i fericita.Hahaha.
Aveti nevoie de o oala din aceasta pt nabe facuta din lut.
Carne de pui (pulpa dezosata si taiata mai mic)sau tocata si o puteti prepara cu putin morcov tocat marunt,putin ghimbir,sare ,putin soy sos , dupa care le dati forma rotunda.
legume puteti pune;Varza chinezeasca,ciuperci,praz,mizuna care mai este cunoscuta si sub numele de California Peppergrass sau Japanese Mustard, Potherb Mustard, Japanese Greens.
Si binenteles ne lipsitul tofu.
Supa o puteti cumpara din magazin cum faceam eu inainte ,dar avand in vedere ca contine foarte multa sare am renuntat si acum o fac simplu,acasica.
Pun cam 1L de apa si introduc imediat puti Kombu care este foarte bogat in potasiu,calciu,caroten,vitamina B1 si B2 etc, si hondashi este un dashi(supa) instanta ,se extrage din katsuobushi (este numele japonez pentru skipjack tuna)acesta se obtine prin uascarea, fermentarea si afumarea pestelui)acestea din urma sunt baza multor supe in Japonia.
Se pun la fiert in ordinea in care cel care fierbe mai greu se introduce primul.....legumele se pun la urma si nu se tin prea mult pe foc pentru a nu se inmuia foarte tare.......
Se serveste cu yuzupon.Este un fel de soy sos dar mai light si cu gust de Yuzu( citric care este ceva intre grefa si mandarina cu o aroma foarte placuta.Fructul de Yuzu , rareori este mancat ca fruct ,dar este folosit foarte mult in bucataria japoneza.

Nota
Cand preparati acest tip de mancare este bine sa aveti totul pus pe masa dinainte de a incepe gatitul.
Daca faceti o cantitate prea mare,evitati sa ;e puneti pe toate de-o data.
servitile imediat cat sunt calde.


O alta metoda de supa pe care o puteti folosi este urmatoarea!
9 cani de dashi stoc,1 Ts sare,3 Ts soy sos,3 Ts sake

3 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Arata super,natural,rustic.

Blueeyes spunea...

Surac ,multumesc pt vizita si pt comentariu...

Shari spunea...

Ce frumos!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...