

Am folosit 6 mere mari curatate de coaja si de cotor bagate imediat intr-o baie de apa rece cu sare iar dupa aceea le-am taiat feliute,nici prea ,prea ,nici foarte ,foare si le-am lasat in continuare in apa cu sare pt a nu oxida.

Am caramelizat 200 gr zahar dupa care am data cratita de pe foc si am adaugat putin cate putin untul .
Am scurs bine merele de apa si le-am aliniat in cratita.

Acoperand toate gaurelele

Si le-am lasat sa fiarbaaaaaaa,mult si bine ca ma plictisisem eu langa ele....aprox 1 ora si 30 minute(acum in functie si de mere ca sunt unele care se topesc imediat)
Am acoperit cratita cu o folie de aluminiu cu gaurele facute de mine pt a tine merele scufundate in lichid si am continuat fierberea.

si dupa ce m-am plictisit tare rau ,am transferat totul intr-o forma de tarta de sticla si am dat la cuptor incins in prealabi la 250 C pt 30 minute iar in ultimele 15 minute de coacere am scos foarma si am adaugat deasupra aluatul de pie in cazul meu(asta am avut in casa si asta am folosit)
Am lasat-o sa se raceasca peste noapte la frigider dupa acre am scos-o din forma si am servit-o cu inghetata de vanilie si multa dragoste.
2 comentarii:
Un deliciu este aceasta tarta.Felicitari! Arata nemaipomenit de bine.
Delicioasa cu adevarat!
Trimiteți un comentariu