
Ingrediente
6 mere,120 gr zahar,suc de la 1/2 lamaie,scortisoara o ingurita,putina sare,o lingura de unt fara sare .1 pachet de foi de Pie

O sectiune!

Am avut nevoie de 6 mere decojite si taiate cubulete.Le-am plonjat repede intr-o baie de apa cu putina sare pt a nu ocsida,dupa care le-am scos si le-am scurs bine, bine.Am incins o tigaie,unde am adaugat merele impreuna cu 120 gr rahar,un praf de sare,si scortisoara ,aproximativ o lingurita .Am lasat sa scada tot lichidul .Am oprit focul si am adaugat o lingura de unt fara sare si sucul de la o jumatate de lamaie .Dupa care le-am pus intr-o tava sa se racoreasca.

Intre timp Am imbracat o forma de Pie cu aluat(de data asta cumparat)pe fund am pus hartie de pergament iar marginile ,le-am uns cu putin unt.Dupa care am asezat merele .

Am facut un capac din aceasi aluat cu care am acoperit merele.

Pe margine am adaugat o bentita din acelasi aluat pe care am presat-o cu o furculita.Ca decor am facut niste ciresele pe care le-am lipit cu putin albus de ou .La urma am facut cateva gaurele cu o furculita in jurul cireselelor dupa care am uns totul cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Am preincalzit cuptorul la 210C si am copt cam 40 minute,rezultatul le-ti vazut !
2 comentarii:
wow blueeyes,a venit aroma pana la mine.arata nemaipomenit de bine.FELICITARI!
mor de pofta , fata ...
mama cum arata !!!!
cred ca este super buna.
te asteptam in tara sa ne faci si noua :)...
Trimiteți un comentariu