luni, 20 decembrie 2010

Cozonac Rosenkranz

Cand am vazut acest cozonac pe blogul Sarea in bucatarie am vrut sa-l prepar inca din acel moment,numai ca norocul meu(spun asta ca era destul de tarziu)a trebuit sa mai stau sa astept pana a doua zi.
Reteta propriu zisa este luata de pe Gabriela's Blog a carei reteta am urmat-o pas cu pas,mai putin la adaugarea untului .Eu am amestecat zaharul cu untul iar jumatate din el l-am adaugat in aluat .
Le multumesc pe aceasta cale amandouara pt retetele minunate pe care le posteaza!
A fost super de DELICIOS si cred eu ca,da putin dependenta!!Cat m-am ferit sa nu il mananc pe tot intr-o singura zi,treceam pe langa el si mai luam o feliuta si ma mai minteam ca mai las si pt maine putin....si tot asa am mai luam cate putin.......asta este,acum s-a terminat si ce ma fac .......trebuie sa fac altul!! .
Photobucket


Photobucket

INGREDIENTE

400gr- faina de calitate superioara
2 -oua
Coaja de la o lamaie(aroma de lamaie pt mine a fost perfecta)
Putina sare
110 ml -lapte caldut
8 gr-drojdie deshidratata
3 linguri de zahar pt lapte
130 gr-unt fara sare
6 linguri de zahar pt unt
10 linguri de zahar pt caramel
nuca macinata din belsug

Eu am pus toate in ingredientele in masina de paine + jumatate din cantitatea de unt si fara nuci binenteles,si am lasat masina sa faca treaba in locul meu.
Atentie insa ,daca procedati ca mine adaugand unt in compozite,o sa fie nevoie de un adaus de faina,aprox.1-2 lingurii.
am scos aluatul dupa ce l-am lasat sa creasca putin si l-am intins pe masa de lucru ( eu folosesc mai mult ulei decat faina pt atunci cand intind aluatul)O fii bine,o fii rau?
Am intins restul de unt amestecat cu zahar pe toata suprafata aluatului si la urma nuca tocata,mai fara zgarcenie ,asa!
Am facut un sul dupa care l-am taiat cam la 7-8 cm, au rezultat 6 rulouri .
Am luat o forma de Siphon Cake pt. ca are peretii mai inalti decat una de tort si am caramelizat-o cu cele 10 linguri de zahar.
Am introdus cele 6 rulouri in forma dupa care am lasat sa creasca.Am copt la temperatura de 180C pt 35-40 minute.Eu nu m-am putut abtine si am uns putin suprafata cozonacului cu ou inainte de al pune in cuptor.
Dupa ce cele 40 minute au trecut,am scos repede cozonacul din forma pe un platou dupa care -am servit cu mare pofta.Normal ca dupa ce s-a mai racit putin!


Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket

8 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

ce frumos ti-a iesit:))si eu am sa-l fac cu nuca de craciun:)sa ai sarbatori fericite si multa feicire alaturi de cei dragi tie!pup cu drag:)

Blueeyes spunea...

Multumesc Just me,a fost si foarte bun asa cu nuca combinata cu razarul ars,cred ca este combinatia perfecta!

CristinaK spunea...

Si cand il faci din nou? :) Pot sa vin sa te "ajut" sa-l mananci? :D
Glumesc! :P
Ti-a iesit foarte frumos! :) Si mie imi place rulat asa "trandafir" ;)
Sarbatori fericite!

Blueeyes spunea...

Pai ma gandesc sa pregatesc vre-o 2 pt petrecerea de craciun organizata pe 25 de catre Comunitatea Romana Ortodoxa din Tokyo....Esti bine venita oricand!!
Sarbatori fericite si tie!!

CristinaK spunea...

Sarbatorile Craciunului sa-ti aduca numai bucurii si multa sanatate!
Sarbatori Fericite!

pansy spunea...

Sarbatori fericite si un an nou cum iti doresti tu sa fie ! LA MULTI ANI !!!

GABRIELA spunea...

cozonacul a iesit bestial,si ma ofer sa te ajut sa il mananci data viitoare cand il vei face ca sa nu ai probleme cu kg!L-am facut si eu dar la tine arata perfect!

Blueeyes spunea...

Multumesc mult Gabriela,te pup ca esti o dulce si binenteles daca esti prin zona,te astept cu drag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...