miercuri, 21 ianuarie 2009

Cozonaci

Photobucket
125ml lapte fierbinte -50 gr zahar-25 gr unt -7 gr drojdie uscata sau 20 gr proaspata-1 lingurita miere-25ml apa calduta-1 ou-vanilie,coaja de portocala,lamaie(daca va place)
425gr faina-1 lingurita sare.
MDP:Untul taiat cubulete si zaharul se pun intr-un bol,iar peste se aduga laptele fierbinte,se amesteca pana cand se topeste cand s-a mai racit putin se adauga drojdia,mierea,oul si aromele.
se pune faina putin cate puti si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si neted.
Se lasa la crescut o ora.

Umplutura:Se face o bezea din 2- 3 albusuri in care se adauga 1-2 linguri cocoa si cateva nuci pisate .

Se ia aluatul se imparte in 2-ua ,dupa care se intinde cate-o foaie de aluat in care se pune jumatate din umplutura . Se intinde pe aproximativ toata suprafata aluatului,mai putin pe margini, si se ruleaza.Se pune intr-o forma de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de pergament,si inainte de ai baga la cuptor ,se ung cu galbenus de ou...se coc la 180 pt min 30 min in functie de cuptorul fiecaruia.
Compozita ajunge pt doua forme mai micute
Acesta este primul meu cozonac....hihihi

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...