marți, 2 februarie 2010

Ciftele de conopida cu sunca

Photobucket

Aveti nevoie de:1 conopida,2 felii de sunca,patrunjel tocat o lingura,1 ou,
cornstarch o lingura.Sare ,piper,faina,pesmet si ulei pt prajit.
Fierbeti conopida in apa cu sare pt 20 minute dupa care se scurge de apa si se pune intr-un castron.O striviti usor cu o furculita.Sunca se taie marunt dupa care se adauga peste conopida,se sareaza si se condimenteaza.Se presara cornstarch peste si amestecati incet.
Se imparte compozitia in 8 dupa care se ia fiecare parte si se aseaza pe un servet de tifon si se stoarce de surplusul de apa in asa fel sa ramana o bila in urma stoarceri pe care o presati incet in jos pana ajunge ca un disc(v-am zapacit cu explicatia asta!),asa se procedeaza cu toate cele 8 parti.Se tavalesc usor prin faina, dupa care prin ou si la urma prin pesmet.Se coc in baie de ulei la o temperatura de 170 C pana capata o culoare frumos aurie,se scot pe un gretar acoperit cu servetel de bucatarie pt a absorbi surplusul de ulei.

3 comentarii:

cristina spunea...

abia astept!!!...ador conopida iar chiftelutele tale arata bine de tot

Nina spunea...

Happy Valentine's Day! XOXOXO

pansy spunea...

interesanta reteta asta.cred ca e foarte buna .merci !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...