miercuri, 15 aprilie 2009

Tempura(jp)

Photobucket
Photobucket
In Japonia si nu numai,Tempura este foarte renumita.Consumata simplu ,doar cu un sos,sau combinata cu Udon sau in orice alt menu, o sa fie mereu la loc de frunte.
In aceasta reteta, poti folosi practic orice.De la ardei gras(piman)srimp(ebi) care sunt foarte iubiti de copiii jp.ceapa taiata solzisori amestecata cu morcov taiat fin(acestea din urma se amesteca si se aiu cu hashi si se adauga in baia de ulei tinand pt cateva secunde nemiscat.Foarte gustoas ies si cartofii dulci,foarte bine merge si sepia(ika)Nu va ganditi la oua,acestea vor exploda!

Deci aveti nevoie de:ce legume vreti voi taiate felii subtiri cam de 2-3 mm +srimpi,curatati si stersi bine de apa cu un prosop de hartie.
Se prepara un aluat ca cel de clatite din apa rece 150ml si faina100gr ,puteti adauga si un ou obtional(aici in jp,au o faina zic ei speciala pt tempura ,dar merge si cu cea normala foarte bine)se adauga sare si piper dupa gust.
Se dau prin aluat si se coc la 170C pt 2-3 minute max.Se scot pe o tava la scurs.
Atentie ,conteaza foarte mult timpul de coacere,daca sunt prea mult tinute in ulei, aluatul nu v-a mai fi crocant.....
Se servesc cu sare sau soy sos sau tempura sos....

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...