duminică, 15 februarie 2009

Friptura de porc la tigaie

Photobucket

Pentru 3 persoane:

3 -feli de carne de porc, mai grosute,suc de la o lamaie,200 ml vin rosu, ulei de masline 100ml,sare piper,un fir de ceapa verde,cateva capere sau puteti folosi piper verde.

Mod de preparare:

Am facut o marinata din vin,suc de lamaie ,sare si piper si am lasat carnea la marinat pt cateva ore bune(indicat este daca se poate sa fie lasata de pe o zi pe alta)Inainte de a o pune la foc, se scurge bine si se sareaza , pipereaza dupa gustul fiecaruia.
Intr-o tigae, se pun 4 linguri de ulei de floarea soarelui si se incinge bine,se adauga carnea si se frige la foc iute cateva minute(3-4 min) pe urma se da focul la mediu pt. inca alte cateva minute.
Cand este gata,se pune in farfurie si se orneaza.
Aceasta friptura poate fi facuta foarte bine si cu carne de vita

Garnitura:

Eu am folosit cartofi copti la cuptor....
Aveti nevoie de 5 cartofi curatati de coaja si taiati in 4stersi bine de apa ramasa si ungeti cu puti ulei de masline.Intr-o tava ,se pune hartie de pergament si se pun cartofii la copt,la o temperatura de 200 C pt 30-40 minute.Cand sunt gata se presara sare tocata in prealabil cu putin Rosmarin....sunt delicioasi.

2 comentarii:

Mamichan spunea...

Felicitari!Arata foarte bine!

Blueeyes spunea...

Multumesc mult pt apreciere.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...