miercuri, 21 ianuarie 2009

Tiramisu

tiramisu Pictures, Images and Photos



TIRAMISU

INGREDIENTE: CREM CEES
-oua-5-galbenusuri
-zahar-70gr
-martcapone ceese-250gr
-suc de lamaie-1/2(dintr-o lamaie)
-rom-2bsp
-frisca-100ml
-albus de la 3 oua+40 gr zahar=merenghe

Blatul 23cm/16cm,inalt de 1cm,2buc(eu folosesc piscoturi.vezi azabu market)


Siropul:zahar-50gr
apa-100ml
expresso-150ml
Kahllua liqur-20ml
cacao-putin

PREPARAREA
1)Intr-o uala se pune zaharul,apa,expresso ,kahllua si se prepara siropul(incalzit la foc mic)
2)Galbenusurile sa fie la temperatura camerei .
3)Frisca si albusurile se dau la rece .

Crema
Intr-un castron de aluminiu, se pun galbenusurile cu zaharul si se amesteca,se pune la bell-maren si se incalzeste pana la 70*C,se freaca la mixer pana ajunge la culuarea untului.
Inrtr-un alt castron se amesteca branza,sucul de lamaie si romul dupa care se adauga peste galbenusurii,putin cate putin amestecand cu o paleta din plastic.
Frisca se bate pana sta putin la suprafata(nici tare nici moale)dupa care se adauga si ea peste galbenusuri .
Se prepara merenguele(trebuie sa fie foarte ferma compozitia), si se adauga peste galbenusuri.... amestecand incet .
Intr-o tava de 23 cm/16 cm se pune un rand de blat sau piscoturi in cazul meu si se insiropeaza bine.sSe pune jumatate din crema si iar un rand de piscoturi insiropate.lLa urma se pune restul de crema si se da la rece.
La urma se presara cacaua punind cateva linguri intr-o strecuratoare de ceai.
Eu presaram cacaua imediat dupa ce puneam crema si apoi o dadeam la rece iar cacaua se umezea ,acum dau prajtura la rece si dupa ce crema se mai intareste putin presar cacao,iese mai bine asa si nu se mai umezeste atat de rau.....

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce bine arata ,n-am mai facut cam de mult ,dar cred ca o sa-l prestez curand.

Vicky spunea...

Mama mia arata absolut superb, zici ca-i din revista, super.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...