duminică, 28 iunie 2009

Dart de ciocolata

Photobucket

Photobucket

Ingrediente:

Blat:
250 ciocolata amaruie,80 gr unt fara sare,4 oua, 100 gr zahar pudra,2 plicuri zahar vanilat si 80 ml frisca.

Crema: 10 gr gelatina,150 ciocolata alba,3 galbenusuri,3 plicuri zahar vanilat ,50 gr zahar,40 ml lichior de portocale,400 ml frisca+ inca 100 gr ciocolata pt ornat.

Daca se folosescte ciocolata normala,aceasta are in compozitie o cantitate mai mare de zahar, in cazul asta se poate reduce din cantitatea de zahar din reteta...

Preparare:
Blat:
Se marunteste ciocolata si se pune la bain-marie,adaugand untul.dupa ce s-ai topit se da de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se separa ouale.Se bat gabenusurile bine cu 50 gr de zahar pudra si zaharul vanilat. Compozitia de ciocolata si frisca se inglobeaza in galbenusuri.Se bate si albusurile cu 50 gr de zahar pudra pana sta bat si se inglobeaza in aluat.Se incinge cuptorul la temperatura de 175-180 C si se tapeteaza o forma de tort cu hartie de pergament .se introduce aluatul si se coace timp de 40 minute...se lasa sa se raceasca.

Crema:
Se inmoaie gelatina in apa rece.se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie.Se bat ouale cu zaharul vanilat,zaharul si lichiorul de portocale (eu am mai adaugat si niste coaja de portocala pt mai multa aroma).Se inglobeaza ciocolata topita.Se toarna gelatina in fir subtire.Cand crema incepe sa se intareasca putin ,se adauga si frisca batuta.


Se scoate blatul, si se aseaza crema deasupra .Se niveleaza frumos si se da la frigider cel putin 2 ore.se orneaza dupa preferinta cu ciocolata rasa.

4 comentarii:

Flor spunea...

Mmmm, arata tare bine si cred ca e si gustos! Mi-ai facut pofta de ceva ciocolatos!

julia spunea...

wow Blueeyes,ce minunatie de tort....DELICIOS si RACOROS *-*

Blueeyes spunea...

Flor ,julia,merci pt vizita!Flor te invit la o felie,binenteles si pe tine julia....

julia spunea...

citeva premii te asteapta sa le ridici cind ai tu timp *-*!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...