vineri, 12 martie 2010

Niku Jaga

Photobucket
Scuze pentru intarzierea cu care postez aceasta reteta dar sunt mai ocupata in ultima perioada cu noul servici.....si asta imi ia tot timpul.
Asadar niku -jaga in traducere libera inseamna carne (vita) cu cartofi.

TIPS:Folositi carne grasa de vita taiata subtire si cartofi care nu se sfarama usor la fiert.

Aveti nevoie de: 200gr carne de vita taiata felii subtiri(slicedbeef)-
400gr-cartofi taiati in 4sau daca sunt prea mari ii faceti mai mici si daca sunt mici ii taiati in 2 si vedeti voi ce si cum,,,,( ca la mancarea de cartofi)
200gr ceapa taiata solzisori
1/2 lingura de ulei
2 cani dashi stok sau apa,3-Tbsp- sake,3Tbsp -zahar,2Tbsp-mirin (rice whine),3Tbsp-soy sos

Cum procedati:
Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga carnea ,cand si-a schimbat culoarea adaugati ceapa si dupa cartofii.Se adauga supa de dashi sau apa dupa care se pune;sakeul,mirinul,zaharul si soy sosul si se fierbe pana scade tot lichidul.

Un comentariu:

pansy spunea...

ciorba de perisoare e printre preferatele mele

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...