sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Vinete in sos de rosii

Photobucket

Foarte usor si foarte delicios!

Aveti nevoie de: 1 Vanata,300 gr rosii fara coaja,ceapa 1/2,un catel de usturoi ras sau taiat marunt (dupa preferinta fiecaruia)oregan ,sare ,piper, ulei de masine + ulei pt prajit vinetele.

Curatati vinetele de codite si de coaja si le taiati in 4 daca sunt mici sau in 8 daca sunt mai mari si tot asa.....va orientati voi!
Se incinge o tigae de teflon in care a fost adaugat in prealabil 2 linguri de ulei si se prajesc vinetele pe toate partile pana se rumenesc.Se scot pe un platou si se tin la cald.
Se toaca ceapa marunt si usturoiul si se adauga in tigaie unde ati pus deja 2-3 linguri de ulei de masline,se prajesc pana ceapa capata o culoare aurie .Se adauga rosiile si se fierbe la foc mediu pt 15 minute.Se condimenteaza cu sare si piper si cand au trecut cele 15 minute se adauga vinetele in sos si se mai fierb 5 minute dupa care oprim focul si lasam inca 3 minute tigaia acoperita cu un capac.Inainte de a servi se adauga oregano.

Eu am servit acest preparat alaturi de o pulpa de pui la cuptor.......

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...