miercuri, 17 februarie 2010

Paste cu salmon cream sauce

Photobucket

Pentru crema aveti nevoie de 2 bucati de salmon (aproximativ140gr), ciuperci dupa preferinta fiecaruia(aproximativ 8 bucati),ulei de masline-4 linguri,vin alb-40cc,nama cream -320gr.
Sare,piper +2 linguroi de vin alb,acestea din urma se pun peste salmon si se lasa la marinat 5 minute pe fiecare parte.
Paste -200 gr ,2 litri de apa pt fiert pastele,sare ,o lingurita de ulei de masline si parmezan -20 gr.

Se curata si se taie ciupercile si se pun spaghetele la fiert ,faceti in asa fel in cat spaghetele sa fie gata o data cui sosul.
Se pune intr-o tigaie uleiul de masline dupa care se pune salmonul si se prajeste pe ambele pari pana capata o culoare aurie.Cand acesta este gata se adauga ciupercile si se calesc si ele pt 1 minut sau 2.se adauga vinul si se fierbe pana se evapora tot alcolul.se acopera cu un capac si se fierbe 2 minute.Se ia o furculita si se rupe pestele in bucatele nu foarte mici (sa fie cat de cat estetic)stiti voi mai bine.Se adauga si nama cream-ul si se fierbe la fosc mic cand s-a ingrosat putin se adauga spaghetele scurse bine de surplusul de apa si parmezanul.Se repartizeaza in farfurii si se orneaza dupa preferinta.

Un comentariu:

Liana10 spunea...

Ai un blog interesant si original prin natura retetelor japoneze, care mie imi plac tare mult.
Reteta aceasta mi-am notat-o, ca-mi place tare mult somonu'si ciupercute se gasesc din plin.
Un weekend fain!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...