miercuri, 18 martie 2009

Cake cu banane

Photobucket
Photobucket

Ingrediente:pt o forma de -18 cm

1/2- banana coapta bine

100 gr- faina

1 lingurita rasa de praf de copt,un praf de sare

3 -galbenusuri

2-albusuri

90gr-zahar

1/4 -cana ulei

2 linguri de apa sau lapte si putina esenta de vanilie.



Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri .Se decojeste o banana si se striveste.

Intr-un castron se pune banana strivita si peste galbenusurile de ou si jumatate din cantitatea de zahar si se ameste ca bine.Se adauga si uleiul cu apa si se amesteca in continuare.Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca incet ,pana nu se mai vede nici urma de faina.
Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana devine ca o bezea lucioasa dupa care se amesteca putin cate putin cu galbenusurile( Albusurile se pun peste galbenusuri si nu invers)LA urma se adauga si esenta de vanilie.

Se tapeteaza o forma de dimensiune 18 cm in care se adauga compozitia obtinuta.Se coace la 170C-180C timp de 40 min.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...