vineri, 11 iunie 2010

Tofu ankake

Photobucket
178 Kcal

Aveti nevoie de 200 gr tofu(momen)carne de porc 100 gr, 1/2-ceapa ,morcov-20 gr,takenoko fiert(bambus)-20gr,ciuperci-60 gr,(poate sa fie o combinatie de ciuperci)ulei de susan-1tsp.
Pentru sos aveti nevoie de:2 cani dashi,mirin,soy sos cate 2tsp,sare piper dupa gust.katakuriko-2tsp dizolvata in putina apa pt a ingrosa sosul.
Toful se pune la scurs ntr-un servet de bucatarie si se pune la microunde pt 3 minute.
Se caleste carnea iar cand aceasta isi schimba culoarea adaugati ceapa si celelalte legume.Se adauga cele doua cani de dashi si asezonati cu mirin,soy sos sare piper si uleiul de susan.la urma se toarna katakuriko amestecand incet.
se pune o bucata de tofu(1/2) intr-o farfurie si se adauga un polonic zdravan din sosul de legume.Se serveste cald!

4 comentarii:

pansy spunea...

arata grozav reteta ta !din pacate ai mei nu sunt fani tofu.dar cred ca reteta poate fi adaptata la telemea.ce zici?

Blueeyes spunea...

Sub nici-o forma nu merge cu telemeaua!In schimb poti face sosul si il poti servi cu orez fiert!

pansy spunea...

blue eyes premiile lunii iunie te ateapata sa le ridici .si vreo 2 lepse.

Diana Didona spunea...

O combinatie inedita. Multumesc de idee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...