vineri, 10 aprilie 2009

SAKURA

Istoria

Se pare că obiceiul a început în perioada Nara (710-794), la început fiind florile de ume care erau mai populare, dar începând cu perioada Heian (794-1185) sakura a devenit obiectul principal al hanami-ului. În literatură, termenul hanami în sensul de privire a florilor de sakura a fost folosit pentru prima dată în cap. 8 al romanului Genji Monogatari (Povestirea lui Genji). În acea perioadă, obiceiul era urmat doar de către curtea imperială, dar începând cu perioada Edo (1600-1867) şi cetăţenii de rând au început să urmeze obiceiul.
Sakurazensen (lit."frontul sakura"prezicerea perioadei ideale pentru hanami) este anunţată în fiecare an de către Institutul Meteorologic japonez, şi este urmărită cu atenţie de către cei care planifică picnicuri hanami. Picnicurile pot avea loc atât în timpul zilei cât şi în timpul serii, caz în care se numesc yozakura. În unele parcuri sunt atârnate temporar lanterne de hârtie pentru yozakura.







Cate flori de cires,atata lume!



































Un comentariu:

julia spunea...

wow Blueeyes ,foarte interesant.Am invatat ceva nou astazi.Ciresii infloriti sunt SUPERBI ,si mirosul lor imi place.Pacat ca intr-o saptamana s-au si scuturat *-*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...