marți, 3 martie 2009

Tort cu fructe de padure si blat de ciocolata

Photobucket
Photobucket

ingrediente:

blat alb

125 faina,40gr zahar,1plic zahar vanilat,80 gr unt fara sare,50 grame gem de visine

blat brun

120 zahar,100 gr faina, 40 gr amidon, 2 linguri cacao,1lingurita praf de copt, 2 linguri ulei,4 oua.

crema si ornat

8 foi de gelatina alba,300 de smantana dulce,70 gr zahar pudra,170 ml suc de fructe de padure,550 ml frisca,2,,1/2 linguri suc de lamaie,100 ml sirop de flori de soc(eu nu am avut si am folosit un sirop de jasmine facut de mine)1 plic praf intaritor de frisca,4 linguri ciocolata rasa,zmeura si frunze de menta pt ornat.

Preparare



1) se framanta blatul alb din faina,zahar tos,zahar vanilat si unt.se da la frigider 30 min.Cuptorul se incinge la 200 C.

Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza blatul circular cu ajutorul marginii detasabile a formei de tort(26 cm).Se aseaza pe o tava unsa si se coace la cuptor 15 min.se scoate si se lasa sa se raceasca.

2)Se prepara blatul brun:Se bat ouale cu zahar;se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao,apoi uleiul.se aseaza in forma unsa doar pe fund(26 cm) si se coace la cuptor 35 min.Se lasa sa se raceasca si se taie pe 3 niveluri.

3)Se nmoaie 4 foi de gelatina in apa rece 5 min. Se amesteca 150 ml de smantana dulce cu 45 gr zahar pudra,140 ml suc de fructe de padure si 2 linguri din sucul de lamaie.Se storc foile de gelatina si se dizolva(eu am dizolvat gelatina in sucul de fructe incalzit putin )

Se inglobeaza in crema de smantana,turnand in fir subtire.Se mai inglobeaza 125 ml frisca batuta. Se da crema rosie la frigider pt 30 min.

4) Se mai inmoaie 4 foi de gelatina.Se amesteca 150 smantana dulce cu 25 gr zahar pudra,sirop de flori de soc si restul de suc de lamaie.Se dizolva gelatina si se inglobeaza in crema alba,urmata de 125 ml frisca batuta.Crema alba se da la frigider 30 min.

5) Se aseaza pe un platiu blatul alb si se unge cu gem de visine.Se aseaza deasupra primul nivel de blat brun.Se insiropeaza cu putin suc de fructe de padure.Se aseaza de jur in prejur marginea detasabila a formei detortsi se aseaza pe blat crema rosie.Se acopera cu al doilea nivel de blat brun,care se insiropeaza si el cu suc de fructe de padure se da la frigider circa 1 ora.

6) Se scoate tortul din frigider si se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema alba,peste care se aseaza al treilea nivel de blat brun.Se acopera cu restul de crema alba si se da la frigider 3 ore.

7)Se indeparteaza inelul.300 ml frisca se bat impreuna cu praful intaritor.Se acopera tortul2/3 din aceast amestec.de jur imprejur se adauga ciocolata rasa si se fac rozete din reztul de frsca.Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

6 comentarii:

Magalena jp. spunea...

wow...arata super!!!e foarte oshi so,felicitari!(*=*)
O zi buna!

Blueeyes spunea...

multumesc....

Unknown spunea...

Uau:) Da ce bine arata! Felicitari!E minunat!!!Cand mai faci,ma chemi si pe mine sa savurez o felie,da?:) Te pupic dulcic si multa bafta in continuare!!!

Blueeyes spunea...

Cu cea mai mare placere Iulia....pup si eu si te mai astept in vizita pe la mine.

Georgiana spunea...

Woau! Absolut superb! Felicitari!

Blueeyes spunea...

Georgiana multumesc pt.vizita si pt apreciere...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...