miercuri, 4 noiembrie 2009

Portocale glasate trase in ciocolata

Gust rafinat!

Photobucket

Se iau doua portocale si se freaca coaja cu putina sare pt a indeparta toate impuritatile.Se clateste cu apa rece si se taie feli subtiri ,aproximativ 3-4 mm fiecare.
Se pun la fiet intr-o oala cu 300 gr zahar si 150 ml apa.se fierb timp de 20 -25 minute.
Photobucket
Se scot din sirop si se pun la uscat pe un gretar timp de 1-2 zile sau se pun la cuptorul cu micro unde pt 30 minute la o temperatura de 100 C.
Photobucket
Cand sunt gata se iau 2 ciocolate si se topesc pe o baie de aburi.Se ia fiecare feliuta de portocala si se trece pe jumatate prin ciocolata topita.Se pun pe o folie de pergament la uscat si se dau la frigider pt 30 minute.
Mi-au mai ramas cateva feli de portocale glasate pe care le-am taiat marunt .Cu ele voi prepara pe viitor o prajitura sau chiar un cozonac........

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...