miercuri, 16 decembrie 2009

Takikomi gohan

Photobucket
Aveti nevoie de 3 masuri de orez,5 ciuperci,1/3 konyaku,50 gr burdock,50gr morcov,1 buc aburage.


3,1/3 cups kombu stock,3 Tbsp sake,1tsp zahar,3 Tbsp soy sauce,2/3tsp sare.


Photobucket

Se spala si se taie toate legumele ca in imaginea de mai sus.

Photobucket

Se spala orezul bine in cateva ape si se pune in oala masini de orez.Se pun si celelalte ingrediente iar la sfarsit se adauga condimentele se amesteca usor toate dupa care se da drumul masini la programul obisnuit de orez.Cand etse gata si toate sunt fierte mai lasati-l in masina pt inca 10 minute,in felul asta orezul nu va deveni lipicios(eu m-am grabit si a fost cam lipicios) .Se scoate orezul din oala aparatului si se amesteca usor intr-un lighean de bambus.Excesul de lichid se va evapora iar orezul o sa ramana fluffy.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...