joi, 16 aprilie 2009

Udon

PhotobucketPhotobucket



Udonul,sunt paste facute din Wheat-flour.Foarte popular de altfel in bucataria Japoneza.

Udonul este servit de obicei cald, ca noodle soup, si este cunoscut sub numele de kake udon servit in Kake giru care este preparat din dashi,soyu(soy sos)si mirin.Ca topinge e foarte des folosita TEMPURA sau ABURA-AGE(un fel de tofu deep-fried).

Gustul difera de la o regiune a ata.De exemplu in regiunea de Est a Japoniei ,se foloseste dark soy souce(Koi kuchi Shoyu) Iar light Brown Soup facut din light soy souce,folosit in regiunea de Vest a Japoniei.

originea Udonului in Japonia este datorata lui KUKAI.

Kukai,un preot Budist,care a plecat in china la inceputul sec 9,pentru a studia Budismul,cand a revenit pe taramul Japoniei, a adus cu el si reteta udonului.

In China ,ceva similar cu Udonul ,este gasit sub numele de CU-MIAN.

4 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Incantata sa descopar retete din bucataria japoneza.Zile frumoase, senine si linistite alaturi de familie!

Blueeyes spunea...

Buna Geanina Codita,multumesc pt vizita !Iti urez paste fricit ,atat tie cat si fam. tale.

Laura spunea...

E un dulce puiul tau, Blueeyes, sa iti traiasca!!! :)
...si mancarica arata tare apetisant!
Imi place mult blogul tau gustos, l-am si pus la favorite! ;)
Numai bine,
Laura

Blueeyes spunea...

Multumesc frumos Laura.....A cam luat si el febra gatitului ...in ultima vreme cum ma apuc sa bucataresc ceva,vine si el hopa....Cate-o data le face mai bine decat mine.....,stie ca trebuie sa iasa bine si face tot posibilul sa ma multumeasca..... asta ca sa-l mai las si data viitoare....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...