joi, 18 februarie 2010

Ardei umpluti

Photobucket

Aveti nevoie de 4-5 ardei paprika sau de care vreti voi,eu folosesc paprika pt ca nu sunt amari si in felul asta farfuria ramane goala .
400- gr carne amestec( vita+porc),o conserva de rosii taiate,ulei 50 ml,orez -80 gr,o ceapa mare,1 ou,faina 50 gr, zahar-o lingurita,radacina de patrunjel daca aveti 1/2,1 morcov,iaurt sau smantana pt servit,patrunjel si sare dupa gust.
Se spala ardeii si se cutrata de cotor.Ceapa se curata si se toaca marunt.Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml de apa cu sare,dupa care se scurge si se raceste.
Morcovul si radacina de patrunjel se curata si se taie felii.Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml de apa.Patrunjelul verde se toaca marunt iar carnea se toaca in robot impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa.

Amestecati bine carnea tocata cu orez,sare,piper,oul si jumatate din cantitatea de patrunjel si 50 ml apa rece.Cu aceasta compozitie se umplu ardeii,care se trec prin faina cu partea unde s-au umplut si se aseaza intr-o cratita in care a fost adaugat 50 ml ulei.Se adauga apa fierbinte si se introduce vasul in cuptor pt aproximativ 30 minute.

Sosul se prepara din ceapa ramasa ,morcov si radacina de patrunjel,care se inabusa in putin ulei si 100 ml de apa,apoi se adauga restul de faina,piper,conserva de rosii,sare si zahar,fierbandu-se totul pt 20 minute.Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei,mentinandu-se vasul in cuptor.Se lasa totul sa fiarba pt aproximativ inca 15 minute.

See serveste cald cu iaurt sau smantana .

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...