duminică, 22 februarie 2009

Omuraice  オムライス

Photobucket
Photobucket

Pt 3 persoane:

Aceasta esete o omleta ce contine orez prajit,foarte mult iubita de copii din japonia ...Aceasta omleta merge servita cu ,ketchup sau si mai bine, cu un demi glace sous...

Ingrediente:500-600 gr orez fiert(steamed)6 -oua ,4-5 bts ketchup,100 gr-sunca presata,ceapa 1/2,si 50 gr mazare,sare si piper dupa gust .brocoli si rosii pt decor.

Se pun 3 linguri de ulei intr-o tigaie ,se adauga ceapa taiata marunt ,si se caleste pana devine starvezie,se adauga sunca presata , mazarea ,si se continua calirea.Se adauga Ketchup-ul,sarea si piperul.
La urma se adauga orezul fiert . Se amesteca bine avand grija sa nu se lipeasca.Se potriveste de sare dupa acre se orneaza pe o farfurie , ca un munte.

Omletta:
Se sparg cele 6 oua se da un praf de sare,piper si putin lapte si se amesteca bine.Se incing 2 linguri de ulei in care se adauga oul batut pt o portie( impartiti cantitatea pt .3 portii) nu coaceti 100% ,omleta trebuie sa fie moale la suprafata .Cand aceasta este coapta se adauga peste orez(vezi imagine) si se orneaza.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...