sâmbătă, 26 septembrie 2009

Cinnamon's Rolls

Photobucket

Faina calitate superioara-300 gr
Sare-5 gr
Drojdie uscata-6gr
Zahar-30gr
Lapte-100ml
Ou-1 buc
Unt fara sare -40 gr
Apa calduta-2 linguri

Scortisoara pisata -2 lingurite
Zahar-80 gr {Untul se topeste usor si se amesteca cu scortisoara si zaharul}
Unt fara sare-20 gr

Stafide- 1/3 cana

Toping

Creem cesse-40 gr
Zahar pudra-100 gr
suc de lamaie-1,1/3 lingura
10 forme pt.madorene

Mod de preparare

Laptee se incazeste putin la cuptorul cu microunde dupa acre se scoate si se adauga drojdia, zaharul si apa calduta.se amesteca bine.Se adauga si oul putin cate putin .se adauga sarea si la urma faina turnata in ploaie. se amesteca bine pana se absoarbe tot lichidul.
Se scoate auatul pe masa de lucru si se framanta 5 minute dupa care se pune si untul.se framanta aluatul pana se absoarbe tot untul .Se lasa la dospit intr-un bol de sticla care a fost uns cu ulei in prealabil.Cand aceasta si-a dublaat marimea,se scoate si se framanta incet pt a scoate aerul din interior.
Se intinde o foaie groasa cam de aprox. 1 cm pe care se intinde scortisoara amestecata in prealabil cu zahar si unt.la urma se pun stafidele si se ruleaza.
Se taiecu un cutit in 10 parti egale.
Se iau formele de madorene si se umple fiecare cu cate-o felie de aluat, impingand putin cu degetul mijlocul ruloului spre exterior in sus(sper sa intelegeti)Se mai lasa 15 ,inute in forma la dospit dupa care se coc la temperatura de 180 C pt.15-18 minute.se scot si se asa ca sa se raceasca.
intre timp preparam topingul a,mestecand toate ingredientele .Se ia cate-o lingurita din aceasta compozitie si se decoreaza .

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...