miercuri, 10 iunie 2009

Marine Yasai spaghete

Photobucket

Aceste spaghete sunt foarte deliciose pe timpul verii.... find spaghete reci,seamana mai mult cu o salata!Foarte racoritoare....

Aveti nevoie de :1/2 ardei paprika rosu,1/2 paprica galben sau verde, un dovlecel, o vanata,,1/2 rosie,2 bucati ceapa mica(arpagic) 1-2 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc(bazil)

Pt sosul marine aveti nevoie de:Suc de lamaie -1 lingura(大さじ―1) otet de cirese sau de mere 1/2 lingura(小さじ-1),sare ,piper si 80 ml de ulei de masline extra virgin.+200 gr de spaghete fierte dupa cum scrie pe pachet.

Mod de preparare:
1) Ardeiul se curata si se taie pe lungime ,1 cm aproximativ.la fel se procedeaza si cu celelalte legume.
2) Se prepara sosul Marine.Se pune uleiul 80 ml intr-un castron mai mare,sarea ,piperul ,sucul de lamaie,si otetul.Usturoiul se striveste cu dosul cutitului si se caleste putin in ulei de masline,se adauga impreuna cu 2 frunze de bazil in castron peste sosul marine.
3)Legumele se prajesc pe gril sau in tigaie pana capata putina arsura la suprafata.
4)Dupa ce s-au copt toate legumele se adauga in sosul marine(legumele trebuie sa fie calde inca) si se lasa la macerat pt 15 minute.
5)Se fierb spaghetele dupa care se trec printr-un jet de apa rece,se scurg bine de apa dupa care se adauga in sosul marine se potriveste de sare si piper .se repartizeaza in farfurii si se orneaza .

Un comentariu:

carnetul de retete spunea...

Cred ca o sa incerc aceasta reteta, mai facut curioasa ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...