marți, 3 martie 2009

Tocanita de vitel cu cartofi

Photobucket

cca 550 calorii pe portie
timp de preparare:40 min.

Ingrediente:pt.4 portii

2 catei de usturoi
2 cepe.700 gr carne de vita (se poate si de porc)
3 linguri ulei,sare,piper,boia,curry
750 ml supa sau 2 cuburi knor dizolvate in 750 ml apa
800 gr cartofi,scortisoara
1 conserva rosii(410 gr)
2 ardei grasi verzi si 1 rosu
1 plic ierburi de provenece(eu nu am avut si am pus cimbru si bazil)

Preparare:

Se ciurata usturoiul.Se curata si se taie rondele ceapa.Se spala carnea,se sterge si se taie cuburi.Se incinge uleiul si se prajesc cuburile de carne.Se adauga ceapa si se prajeste,amestecand continuu.Se adauga usturoiul pisat,apoi sare,piper,boia,curry,si scortisoara.
Se toarna supa si se adauga rosiile din conserva,cu tot cu suc.Se lasa sa fiarba toate timp de cca.15 min.Se curata Cartofii si se taie cuburi.Se curata si se taie fasii ardei .
se adauga intocana cartofii si se mai fierbe cca.10 min.Se adauga apoi ardei si se mai fierbe tocana 10 min.Se adauga apoi sare,piper,ierburi de provence,si se potriveste de gust.

2 comentarii:

Totoro spunea...

Ce pofta mi-ai facut^-^am sa o fac si eu cat de curand...pupici si o zi frumoasa^-^

Blueeyes spunea...

Totoro,multumesc in primul rand pt vizita !Pup si eu.
Si eu aveam pofta de o tocanita asa ca am trecut la treaba...a fost foarte gustoasa,putin condimentata de la toate spaiceurile puse dar a mancat-o si al meu ficior...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...