marți, 20 ianuarie 2009

Bavaloua cu fructe


INGREDIENTE:Lapte-500 ml,vanilia bins-1 buc,Galbenusuri-3 buc,Zahar-125gr,Gelatina-17.5 gr,Apa-85 ml ,acestea doua se amesteca!Nama creem-200ml,Fructe dupa preferinta fiecaruia.
MOD DE PREPARARE
1)Se incalzeste laptele50-60C si se adauga vanilia dupa care se opreste focul
.2) intr-un castron de inox se amesteca galbenusurile cu zaharul si se amesteca pana se albeste compozitia
.3) Cand s-a albit compozitia,se scoate vanilia din lapte si adaugam putin cate putin in nr2.
4) Se da compozitia la foc si se fierbe fara sa clocoteasca pana devine cremoasa.
5)Se ia compozitia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata in prealabil si se amesteca pana aceasta se topeste.
6)Se pune compozitia si seraceste intr-un castron cu apa si gheata pana capata o consistenta cremoasa.
7) Separat se bate frisca cu putin zahar pana devine ca o smantana dupa care se amesteca cu nr6 ,putin cate putin.
8) Se unge o forma (de preferinta cu gaura la mijloc) si se introduce crema ...se da la rece pt 3 ore,cand este gata intarita se intoarce forma pe un platou si se orneaza cu fructe .....
Aceasta compozite este aproape identica cu cea a tortului diplomat numai ca este mai buna si nu are atata frisca....deci nu este gretoasa!!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...