marți, 10 februarie 2009

Tarta cu visine

Photobucket

Ingrediente
- 1 -
Visine -250 gr
sucul de la 1/2 lamaie
zahar-60 gr
brandey de cirese 4 bsp toate acestea se amesteca si se lasa sa se odihneasca.

- 2 -
Aluatul pt Tarta

Faina-125gr
Zahar-30gr
Unt fara sare-60gr
Ou-1buc
esenta de vanile si putin unt pt a unge tava

- 3 -

Crema

Nama creem amestecat cu lapte in cantitate de 1/4 cap
Ou-1buc
Galbenus-1buc
Zahar-35gr
Constagi-10gr(eu am pus aceeasi cantitate de gris fin )

Mod de preparare :
Dupa ce punem visinele cu zaharul ,sucul de lamaie si brandi la macerat se prepara blatul.
Se amesteca 125 gr faina cu untul care este tare( nu topit),oul,zaharul si esenta de vanilie si se amesteca foarte bine pana untul absoarbe toata faina,dupa care se pune intr-un Lap(folie de plastic) si se da la frigider pt 30-1 0ra.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie, cat tava de tarta,se aseaza in tava si se inteapa cu o furcuita pe alocuri .Se coace la 180C-220 C pe treapta cea mai joasa a cuptorului timp de 20 min.
Crema este la fel ca la crema de zahar ars.....

Se pune laptele amestecat cu nama crim oul plus inca un galbenus, zaharul ,si constagi ,se amesteca bine.
Cand forma de tarta este gata ,se introduc visinele scurse de sirop si peste ele se pune licidul obtinut pt crema, de data aceasta se coace la temp.160 C pe treapta cea mai joasa 50 minute....

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...