duminică, 24 mai 2009

Coffee &Strawberry jelly

Photobucket

Pentru jeleul de capsuni aveti nevoie de 150 gr capsuni, +3-4 capsuni taiate bucatele(acestea se adauga in piureu obtinut din cele 150 gr,)25 gr zahar, sucul de lamaie o lingura,150 ml apa si 5 grame de gelatina hidratata in prealabil in 25 ml apa.
Se pun cele 150 gr de capsuni intr-un blendar si se paseaza,se scote si se trece printr-o sita pt a obtine un piure de capsuni fara seminte....Separat se pune apa cu zaharul la fiert, cand aceasta s-a mai racit putin se aduga gelatina,amestecand continuu .La urma se adauga piureul de capsuni si sucul de lamaie,se amesteca bine .Se adauga si capsunelele taiate cubulete si se repartizeaza in pahare.Se da la frigider pt o ora,si se orneaza dupa preferinta.
Eu am facut o cantitate dubla ,pt ca nu iese foarte mult suc din capsuni si cu toate astea am umplut doar 3 pahare de vin.
Este un desert minunat si foarte racoritoar.Pt o zi fierbinte de vara ,este numai bun!
Photobucket
Pt jeleul de cafea am folosit 600 ml cafea(apa calda +3 linguri ness),60 gr zahar,1,1/2 lingura liqour de cafea(Kahlua)10 gr gelatina hidratata in 50 ml apa si frisca pt ornat cam 50 ml amestecata cu o lingura de zahar.Frisca nu trebuie batuta tare.... in felul asta, frisca se v-a prelinge si te vei bucura pana la sfarsit de acel gust!

Se prepara cafeaua si cand aceasta a mai racit se adauga liqeour-ul , zaharul si gelatina dizolvata,se amesteca bine.
Se pune in pahare si se da la rece 2 ore.Cand s-a intarit se adauga frisca.

Daca nu se serveste toata ,indicat ar fi sa se acopere cu o folie de plastic...
Acest desert este foarte renumit In japonia, este foarte usor de facut si atunci cand vrei sti surprinzi invitati,poti face un alt fel de CAFEA.....

3 comentarii:

Anonim spunea...

Wow!!! Wonderful.

julia spunea...

Foarte bine arata,ce pofta mi-ai facut....sunt perfecte pentru o zi fierbinte.Premiul BAMBI te asteapta sa-l ridici cand ai tu timp!Pupici*-*!

Blueeyes spunea...

Julia,Clausewitz,thankyou!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...