marți, 23 iunie 2009

Ciorba cu dovlecei umpluti

Photobucket

Ingrediente:
Dovlecei proaspeti - 2000 g
Supa de oase-2500 ml
Carne de vita-450 gr
Ceapa-200gr
Radacina de telina-100gr
Radacina de patrunjel-100gr
Morcovi-200gr
Ulei-50 ml
Iaurt-400 gr(Sau smantana)
Oua-3 buc
Faina-50gr
orez-100gr
Piper macinat-1g
Marar verde-25 gr
Patrunjel verde-25 gr
Lamaie-100 ml
Sare-30 gr


Proces tehnologic:
Dovleceii( nu prea mari si apropiati intre ei ca marime)se spala,se curata de coaja si li se scoate miezul.Ceapa,morcovul,telina si radacina de patrunjel se toaca marunt.Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.Orezul se spala si se fierbe jumatate din cantitate.Patrunjelul si mararul verde se toaca marunt.Se extrage sucul de lamaie.Carnea de vita se spala, se taie bucati si se toaca.

Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu orezul fiert,albusurile de ou,sarea,piperul,jumatatea din cantitatea de patrunjel verde si ceapa.Dovleceii se umplu cu aceasta compozitie,se aseaza intr-o tava cu ulei se adauga supa de oase(500 ml)si se fierb inabusit la cuptor.Se stropesc,din cand in cand,cu supa .
Ciorba se prepara astfel:In supa strecurata se fierb telina,restul de ceapa,morcovii,radacina de patrunjel si orezul ramas.Cand legumele sunt fierte,se adauga sucul de lamaie si o compozitie formata din faina,galbenusurile,smantana sau iaurtul si putina supa.
Se adauga jumatate din cantitatea de marar.

servirea:
Ciorba se serveste fierbinte,cu cate un dovlecel umplut,cu marar si patrunjel verde deasupra.

Un comentariu:

Nina spunea...

hi sweetie, am venit sa-ti admir ciorbita care arata excelent!!!
merci de vizite si comentarii!
XOXO

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...