miercuri, 20 ianuarie 2010

TARTA TATAN

Anul trecut am mers cu niste prietene dragi mie la un restaurant cu specific frantuzesc unde am ramas cu toate foarte impresionate de felul in care era prezentata mancarea si binenteles de gust!Ca desert am avut fiecare dupa preferinta,eu am ales tarta de mere pt ca i-mi plac merele si dulciurile care provin din ele....a fost prima oara cand am mancat asa ceva si mi-am zis ca am sa incerc si eu sa o prepar cat de curand.uitandu-ma pe internet dupa o reteta anume desi stiam in mare parte cum se face am gasit fel si fel de retete,eu am facut un rezumat dupa care am trecut la treaba.


Photobucket






Photobucket


Am folosit 6 mere mari curatate de coaja si de cotor bagate imediat intr-o baie de apa rece cu sare iar dupa aceea le-am taiat feliute,nici prea ,prea ,nici foarte ,foare si le-am lasat in continuare in apa cu sare pt a nu oxida.
Photobucket
Am caramelizat 200 gr zahar dupa care am data cratita de pe foc si am adaugat putin cate putin untul .
Am scurs bine merele de apa si le-am aliniat in cratita.
Photobucket
Acoperand toate gaurelele
Photobucket

Si le-am lasat sa fiarbaaaaaaa,mult si bine ca ma plictisisem eu langa ele....aprox 1 ora si 30 minute(acum in functie si de mere ca sunt unele care se topesc imediat)
Am acoperit cratita cu o folie de aluminiu cu gaurele facute de mine pt a tine merele scufundate in lichid si am continuat fierberea.
Photobucket
si dupa ce m-am plictisit tare rau ,am transferat totul intr-o forma de tarta de sticla si am dat la cuptor incins in prealabi la 250 C pt 30 minute iar in ultimele 15 minute de coacere am scos foarma si am adaugat deasupra aluatul de pie in cazul meu(asta am avut in casa si asta am folosit)
Am lasat-o sa se raceasca peste noapte la frigider dupa acre am scos-o din forma si am servit-o cu inghetata de vanilie si multa dragoste.

2 comentarii:

julia spunea...

Un deliciu este aceasta tarta.Felicitari! Arata nemaipomenit de bine.

Blueeyes spunea...

Delicioasa cu adevarat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...