marți, 26 octombrie 2010

Maguro(Tuna) donburi

Photobucket

Scuze Pancy pt intarzierea cu care scriu reteta!
Aveti nevoie de orez fiert, pt cate portii aveti nevoie.Maguro(tuna Sashimi),salmon si avogado taiat felii subtiri sau adaugat ca accent ca in imaginea de mai sus.
Mai aveti nevoie de Soy sos si ceva Wasabi(hrean Japonez)

Orezul il puteti servi simplu dar pt cine doreste il poate prepara ca si pentru sushi asa cum am procedat eu de data asta.
3 masuri de orez ,3,1/4 apa, se fierbe la aburi sau la cuptor,sau daca aveti masina de fiert orezul,si mai bine.Orezul nu trebuie sa afate fleoscait.....bobul tebuie sa fie tare .
Dupa ce a fiert orezul.il amestecati cu 1/3 cup rice vinegar,3 Tbsp-zahar si 1 tbs-sare.Se amesteca usor pt a nu se sfarama orezul si se repartizeaza in boluri,castroane .
Bine este sa amestecati zaharul si sarea in otet si abea dupa aceia sal amestecati cu orezul!!
Se taie somonul,maguro(tuna)felii la fel procedati si cu avogado si il repartizati in castroane ,pe toata suprafata orezului,intercaland feliutele intre ele pt un aspect mai interesant.
LA urma amestecati soy sos(sa zic ca pt 3 boluri aproximativ 9 Tbs soy sos)cu wasabi si cu ajutoru unei linguri il repartizati usor peste tuna si samon.
Serviti cu mare pofta!

7 comentarii:

pansy spunea...

pai si reteta unde-i,ca tot astept !pare a fi si avocado si tocmai am in casa .

pansy spunea...

mai am avocado ala !da'n-am ton,cu ton din conserva merge ?

pansy spunea...

sunt buimaca rau ! merge cu somon fume sau ceva asemanator ?

Blueeyes spunea...

Buna Pansy si merci pt vizita!
Aceasta reteta du merge nici cu somon afumat si nici cu ton din conserva,ambele trebuie sa fie (nama)fres

pansy spunea...

atunci probabil ca n-am s-o fac da'ma voi inspira din ea.

pansy spunea...

da'unde umbli domnisoara ? ai intrat in vacanta ?

Blueeyes spunea...

As vrea eu sa intru in vacanta !Se pare ca anul asta nu o sa am vacanta.....am sa fiu pe baricade si ep 31-1....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...