vineri, 8 octombrie 2010

Vinete marinate

Photobucket

Nu stiu daca se potriveste exact denumirea de marinata dar in fine.....Este foarte gustoasa aceasta reteta si in functie de ce-i pui de-asupra, poate fi si o salata numai buna pt regim.
De cand am inceput sa o prepar ,ai mei (sotul si Baiatul)mananca mai intai vinetele si peurma trec la felul principal!
De aceea as vrea sa impartasesc aceasta reteta si cu voi.
Aveti nevoie de 4 vinete(aici la noi sunt micute si mai subtiri decat in Romanai,practic puneti cate vreti voi,sau cate credeti ca mancati.
Le curatati de codita si le taiati in 4 (ca in cazul meu)daca sunt mai mari,le taiati in asa fel sa iasa felii ca in imagine sau si mai bine le taiati feli rotunde la cam 1 cm grosime.
Le puneti intr-un vas termorezistent,acoperiti vasul cu o folie de plastic si le bagati pt3-4 minute a 600W(daca cantitatea este mai mare va orientati la timp)
Eu mai am si un program de fiert la cuptorul meu cu microunde ,il puteti folosi si pe acela daca aveti!
Cand sunt gata,preparati un dresing din 3 Sake,2 soy sos,un catel de usturoi tocat marunt,putin Gochunjang(este o pasta de ardei iute care se foloseste foarte mult in bucataria Koreana)se poate si fara iar in schimb puteti pune un strop de ulei de susan. Le turnati peste vinete cand sunt inca calde.
Le serviti in loc de salata sau ca garnitura.

Cred ca vinetele preparate in felul asta sunt mult mai sanatoase avand in vedere ca daca le prajim in ulei ,vor absorbi o gramada!

Eu am pus cateva si la borcan pt ca nu s-au mancat toate imediat si au stat cam 5 zile in frigider si au fost ok.Banuiesc ca pot fi tinute mai mult din cauza condimetelor.

3 comentarii:

pansy spunea...

ce pasta e aia de care zici?e pasta de susan ? eu sunt fan vinete.dupa cum oi fi observat.te asteapta niste premii la mine pe blog

Blueeyes spunea...

Pasta de ardei iute mai exact!Multumesc pt premii!

camelia spunea...

http://retetevideo.blogspot.com/2010/10/cum-sa-prepari-crema-de-zahar-ars.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...